Plan voor 150 tijdelijke parkeerplaatsen bij Scheper Ziekenhuis in Emmen

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Foto: DVHN

De gemeente Emmen heeft op verzoek van Treant Zorggroep een plan gemaakt voor het aanleggen van 150 tijdelijke parkeerplaatsen in de buurt van het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

Door het concentreren van de ingewikkelde en acute zorg bij het ziekenhuis in Emmen is hier steeds meer behoefte aan parkeergelegenheid. Treant sloot afgelopen januari de spoedeisende hulp in Stadskanaal en vorige week die in Hoogeveen.

Volgens Treant-woordvoerder Lars Wormgoor zijn sinds de sluiting van de spoedeisende hulp in Stadskanaal meer mensen naar het Emmer ziekenhuis gekomen voor medische zorg dan was verwacht. ,,Daardoor kwamen we in de knel met het aantal parkeerplekken”, vertelt hij. Wormgoor benadrukt dat het verzoek om meer parkeergelegenheid los staat van de coronacrisis.

Parkeerplekken tussen oude zwembad en ziekenhuis

Volgens de woordvoerder is in eerste instantie afgesproken met de gemeente Emmen dat zorgpersoneel de bestaande parkeerplaats bij het inmiddels gesloopte Aquarenazwembad kon gebruiken. ,,Maar dat is een noodoplossing en niet ideaal. Voor personeel is het vanaf daar bijvoorbeeld ver lopen naar het ziekenhuis”, vertelt hij.

Om het parkeerprobleem op te lossen heeft de gemeente Emmen nu een plan gemaakt voor de aanleg van 150 tijdelijke parkeerplaatsen. De beoogde plek hiervoor is een grasveld tussen het oude zwembad en het ziekenhuis.

Klus duurt twee weken

Volgens gemeentewoordvoerder Inge Frieso worden deze plekken pas aangelegd wanneer de nood aan de man is. ,,Op dit moment zien we dat er nog voldoende parkeergelegenheid is met de bestaande parkeerplekken van het oude Aquarena. Zodra het écht nodig is, leggen we de tijdelijke parkeerplaatsen aan”, vertelt ze.

Naar verwachting duurt het zo’n twee weken om de tijdelijke parkeerplaatsen aan te leggen. De gemeente schat dat deze klus zo’n 115.000 euro gaat kosten. Treant neemt die kosten voor haar rekening.

Nieuws

Meest gelezen

menu