Plan voor zonnepark bij Sleen

Ook bij Sleen zijn plannen voor een zonnepark. De gemeente Coevorden heeft een vergunning voor tien jaar verleend voor zo’n zonneakker.

De locatie is nabij de rioolwaterzuivering van Vechtstromen, tussen de Jongbloedvaart, nieuwbouwwijk Broekveld en de Haarstdiek in. Dat gebied is eerder in de structuurvisie al aangewezen voor een zonnepark.

Subsidie

Initiatiefnemer is Solar Proactive uit Tynaarlo, die net als andere plannen voor zonneparken afhankelijk is van subsidie in het kader van de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE).

En voor die regeling zijn doorgaans veel meer aanvragen dan dat er geld in de pot zit. Zo greep Energiecoöperatie Coevorden tot twee keer toe naast deze subsidie van het Rijk. De coöperatie wil het park bouwen op het mislukte bedrijventerrein De Watering, aan de westkant van de N34 richting Steenwijksmoer.

Volgens SleenWeb kan het zonnepark bij Sleen met een capaciteit voor 2500 huishoudens zowat het hele dorp voorzien van elektriciteit. Bij de toegang komt een schaapskooi, die tevens dient als technische ruimte. Schapen kunnen water drinken uit een poel of vennetje. Er wordt ook gedacht aan enkele laadpalen voor e-bikes. Belangstellenden kunnen zich op deze plek laten informeren over het zonnepark. De panelen zijn ook te zien, maar het geheel wordt wel afgesloten met een hek.

Op woensdag 26 april is er een informatieavond over het zonnepark, in mfc De Brink. Die begint om 19.30 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu