Plannen voor nieuw vakantiepark bij Westerbork met 114 recreatiewoningen

Impressie Landal Drentse Lagune - Foto: Landal Greenparks

Landal Greenparks wil na een succesvolle zomer nog meer toeristen naar Drenthe halen. Daarom heeft de exploitant plannen om bij Westerbork een nieuw vakantiepark aan te leggen onder de naam ‘Landal Drentse Lagune’. Op het park is plek voor 114 recreatiewoningen.

Dat zegt woordvoerster Jeanette ten Kate van Landal Greenparks.

De nieuwe recreatiewoningen komen naast het al bestaande vakantiepark Het Timmerholt aan de Gagelmaat in Westerbork. De grootste attractie van het park is een 3,5 hectare groot meer. Rondom het water komen de vakantiehuizen te staan die allemaal hun eigen zandstrand hebben. Afhankelijk van het type woning kunnen er 4 tot 24 mensen in verblijven. In totaal wordt het park 8,5 hectare groot.

Beach-club

Naast de woningen krijgt Landal Drentse Lagune ook een ontvangstreceptie, een Beachclub-restaurant met zonneterras, een overdekt zwembad en een overdekte speelruimte met klimwand.

„Het bestemmingsplan is in 2006 al goedgekeurd voor recreatiewoningen, zegt Klaas Odink namens projectontwikkelaar Kopare Development. „De bouwvergunning past binnen het bestemmingsplan. De aanvraag ligt momenteel bij de gemeente Midden-Drenthe ter goedkeurig.”

Start van bouw

De bouw van het nieuwe vakantiepark verloopt in verschillende fases. De eerste fase gaat van start als dertig woningen zijn verkocht. Volgens Landal-woordvoerder Ten Kate zijn er na de kijkdagen van afgelopen weekend elf verkocht en elf woningen gereserveerd. Naar verwachting start in februari 2021 de bouw van de eerste 44 woningen. In de tweede fase worden de horecavoorzieningen gebouwd en komen er nog eens 35 woningen bij.

De bouw van de grote woningen, voor 10 tot 24 personen, begint pas in de laatste fase. „Je ziet in deze coronatijd dat de vraag naar meergezinswoningen lager ligt,” legt Odink uit. „Daarom richten wij ons eerst op de kleinere woningen.” De vakantiehuizen op Landal Drentse Laguna worden aangeboden vanaf 239.000 euro aan particuliere investeerders.

‘Trend vakantie in eigen land houdt komende jaren aan’

Directeur Dirk Anbeek van Landal Greenparks noemt de de bouw van dit park 'een belangrijke kwaliteitsimpuls'.

Drentse Lagune past volgens Anbeek perfect in de uitbreidingsambities van Landal in Nederland. ,,We willen selectief groeien met nieuwe kwalitatief hoogwaardige parken. We zien dat veel Nederlanders nu het liefst in eigen land blijven, op locaties met rust en ruimte. Deze trend houdt zeker de komende jaren aan en we zien in Nederland nog voldoende ruimte voor groei.”

De gemeente Midden-Drenthe is om een reactie gevraagd, maar heeft die nog niet gegeven. In de zomer van 2022 moet het volledige park zijn opgeleverd.

Nieuws

Meest gelezen

menu