Plannen voor vrijwillige omscholing van werkloze huurders van Domesta en Woonservice in Zuid- en Oost-Drenthe

Poppenhare in Coevorden, een wijk met huurwoningen van Domesta Archieffoto: Domesta

Huurders van Domesta en Woonservice die zonder werk zitten, krijgen de mogelijkheid om zich om te laten scholen voor een baan in de bouw- of technieksector. Dit gebeurt in het kader van het project Bouwen aan Mensen.

Het idee hiervoor ontstond omdat woningcorporaties hun woningen willen verduurzamen, maar er te weinig personeel is om deze werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast signaleerde Domesta en Woonservice dat een derde van hun huurders geen betaalde baan heeft. ‘We zien dat er huurders zijn die thuis zitten en heel graag iets willen bijdragen. Met Bouwen aan Mensen bieden wij hun die mogelijkheid,’ aldus Bothilde Buma.

Opleiding

Met het project Bouwen en Mensen willen de instanties twee vliegen in één klap slaan: werkloze huurders weer aan het werk krijgen en tegelijkertijd het tekort aan vaklui in bouw- en technieksector verhelpen.

Om dit voor elkaar te krijgen werken de woningbouwvereniging met meerdere instanties aan het project, waaronder het Drenthe College, Regionaal Techniek Centrum, Alfa College, Woonservice, Wij Techniek, Bouwmensen en Opleidingsbedrijf IW Noord. De instanties gaan binnenkort om de tafel om te praten over hoe de opleiding er in de praktijk uit komt te zien. Op korte termijn wordt nieuwe informatie over het project verwacht.

Regiodeal

Het project wordt gefinancierd vanuit de Regio Deal Zuid- en Oost- Drenthe. Het geld van de deal wordt gebruikt om het werken, wonen en welzijn in Zuid- en Oost-Drenthe te verbeteren. In totaal is er 40 miljoen euro beschikbaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu