PlusBus Borger-Odoorn: nieuwe bus, eigen baas

FOTO ARCHIEF DVHN

De BoodschappenPlusBus in Borger-Odoorn is een groot succes. Dit jaar wordt alles nieuw. Van de naam tot het busje, tot de organisatie er omheen.

De BoodschappenPlusBus in Borger-Odoorn is een groot succes. Dit jaar wordt alles nieuw. Van de naam tot het busje, tot de organisatie er omheen.

Om met het eerste te beginnen: de BoodschappenPlusBus maakt na vier jaar een doorstart als PlusBus. De oude term dekt de lading niet. Voor vervoer van en naar de supermarkt wordt zeer sporadisch van het busje gebruik gemaakt. Des te geliefder zijn dagtochtjes. Uitjes naar musea, Ikea of supermarkt Aldi in Duitsland zijn in de vier jaren dat het busje nu in bedrijf is, enorm in populariteit gestegen.

Dan het busje. Wordt dat nu nog gehuurd van het Nationaal Ouderenfonds, op korte termijn krijgt de organisatie een gloednieuwe eigen bus voor acht passagiers. Sponsors maken het mogelijk dat aan te schaffen. Rabobank Borger-Klenckeland maakt het bedrag van 5000 euro, dat bedoeld was om uit te smeren over een tijdspanne van vijf jaar, in één keer over.

De organisatie, die vier jaar geleden begon onder supervisie van welzijnsorganisatie Andes, staat vanaf dit jaar op eigen benen onder de noemer Stichting PlusBus. Een vijfkoppig bestuur, drie coördinatoren en twaalf chauffeurs zetten zich als vrijwilliger in. ,,Er zit nog steeds een stijgende lijn in het gebruik van de Plusbus'', zegt coördinator Kini Kokenberg.

Het bestuur zoekt vrijwilligers die zich als coördinator of chauffeur willen inzetten.

Nieuws

Meest gelezen

menu