Podcast Hongerige Wolf over rechtszaak rond de dood van Sharleyne (8): 'Het leek net of er een vuilniszak over de reling werd gegooid'

Hongerige Wolf

In de nacht van 7 op 8 juni in 2015 wordt er een meisje dood gevonden onderaan een flat in Hoogeveen. Ze is tien verdiepingen naar beneden gevallen. Is Sharleyne gesprongen, gevallen of over de reling gegooid door haar moeder?

Die vraag proberen rechters nog steeds te beantwoorden. Onze tweewekelijkse podcast Hongerige Wolf blikt terug op het hoger beroep van december.

Verslaggever Marjolein Knol sprak in de podcast onder meer met journalist Rosa Timmer. Zij volgde het hoger beroep ,,De rechtszaak duurde vier dagen in totaal. Dat is heel lang. Het is een complex verhaal. De moeder herinnert zich heel weinig.”

En dan is er ook nog de verklaring van de bovenbuurman. Hij zegt dat moeder en dochter ruzie hadden op de betreffende avond. ,,Hij hoorde een soort van getik, en daarna een plof. Het leek net of er een vuilniszak over de reling werd gegooid”, aldus Timmer. Het probleem is dat deze getuige in het begin niet is gehoord. Zijn getuigenis is pas twee jaar later aan het dossier toegevoegd.

Het gerechtshof neemt vier weken de tijd en zal op 11 januari volgend jaar uitspraak doen.

Luister de podcast op Apple Podcasts , Spotify of je favoriete podcast-app. De aflevering is hierboven ook te beluisteren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Hongerige Wolf
menu