Podcast Hongerige Wolf volgt verpleegkundige Annemarie op de corona-afdeling: ‘Ik voel me veiliger in mijn beschermende pak dan in de supermarkt’

Hongerige Wolf

Verpleegkundige Annemarie Mennen werkt normaal gesproken op de operatieafdeling in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. Die afdeling sloot aan het begin van de tweede golf. Nu verzorgt ze coronapatiënten in het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

Haar familie en vrienden bezoekt ze niet. Heel soms op afstand, een kort gesprekje in de tuin. Maar echt op visite gaat ze niet meer. ,,Het kan misschien wel maar ik kies ervoor het niet te doen.”

Na haar dienst springt ze thuis gelijk onder de douche. Kleren van die dag gaan direct in de wasmachine. Of het helpt? Ze weet het niet. Maar het voelt beter om voorzichtig te zijn. ,,In het begin vind je het natuurlijk spannend. Beschermt zo’n pak mij echt? Inmiddels voel ik me heel veilig. Ik voel me veiliger op de afdeling dan in de supermarkt.”

Dankbaar

Ze heeft het er ook voor over. Dankbaar werk vindt ze het. Heel anders dan ze gewend is. ,,Hier is het met name ook praten met de mensen. Even bij ze zitten. Aanwezig zijn. Er écht voor ze zijn. Dat zorgen met je hart, dat is toch waarom je in eerste instantie voor dit vak kiest.”

DVHN-verslaggever Renate Winkel volgde Annemarie een dag in haar werk en mocht overal bij zijn. Van het wakker maken van patiënten tot overleg met de artsen en telefoongesprekken met bezorgde familieleden thuis. Opnames daarvan zijn te horen in de podcast.

Luister de podcast op Apple Podcasts , Spotify of je favoriete podcast-app. De aflevering is hierboven ook te beluisteren.

Nieuws

Meest gelezen

menu