Podcast: Wie zijn de moordbroers?

‘Pijn snijdt door mijn ziel'

Een heel bijzondere zaak, noemt Persofficier van Justitie Pieter van Rest de rechtszaak tegen Admilson en Marcos R. De broers worden verdacht van drievoudige moord op volstrekt willekeurige slachtoffers. Wie zijn deze moordbroers?

Rijk
Van Rest: ,,Wat we zien is dat ze geld nodig hadden en de broers hebben beide keren op zicht iemand uitgezocht. Wie ziet er rijk uit? Dat is deze mensen fataal geworden.”

Maar klopt dit verhaal wel, wat de broers in het begin aan de politie verkondigden? Admilson R. zegt namelijk ook stemmen te horen die hem dwongen de moorden te plegen. ,,Dan had ik daarna weer even rust in mijn hoofd.”

Achter het verhaal
In de wekelijkse podcast Achter het Verhaal volgt presentatrice Marjolein Knol de zitting tegen de moordbroers die begon op 13 oktober. Ook sprak ze met Persofficier van Justitie Pieter van Rest en universitair docent strafrecht Wiene van Hattum.

Maandag 26 en dinsdag 27 oktober zijn het requisitoir van de Officier van Justitie en de pleidooien van de advocaten van de verdachten. Op de dag van het requisitoir worden ook de strafeisen bekend.

Smartphonegebruikers kunnen de podcast hier downloaden (MP3, 23,9 MB). Tip: beluister de podcast met een koptelefoon.

Nieuws

Meest gelezen

menu