Politie: 'Kom niet meer met de auto naar recreatieplas 't Nije Hemelriek'; tientallen parkeerboetes uitgedeeld

Zo zag recreatieplas 't Nije Hemelriek er tijdens Hemelvaart uit. Foto: Van Oost Media

De politie en de gemeente Aa en Hunze hebben badgasten opgeroepen om niet meer met de auto naar recreatieplas ‘t Nije Hemelriek bij Gasselte te komen.

Drie parkeerplaatsen bij de zwemplas staan overvol. ,,Kom met de fiets, of kies een andere plek uit om van de zon te genieten”, aldus de politie op social media. Die spreekt inmiddels van een verkeerschaos rondom het recreatiegebied.

Afzetting Bosweg wordt verplaatst in de richting van de N34

De Bosweg - die het recreatiegebied met de N34 verbindt - is inmiddels afgesloten. Verkeersregelaars hebben de afzetting verplaatst richting de kruising met de Herenkampsdwarsweg, zodat verkeer komende vanaf de N34 de Bosweg niet meer op kan rijden. Ook is de toegangsweg vanaf de Houtvester Jansenweg dicht.

Het mooie weer trok donderdagochtend weer veel badgasten naar de recreatieplas. Daarbij hield Staatsbosbeheer samen met de politie en de gemeente Aa en Hunze nauwlettend in de gaten of mensen zich aan de anderhalvemetermaatregel houden en daarvoor ook genoeg ruimte krijgen.

Veel badgasten kwamen met de auto. Drie van de vier parkeerterreinen waren opengesteld in plaats van één. Boswachter Martijn Harms van Staatsbosbeheer had woensdag al aangekondigd dat de wegen naar het recreatiegebied zouden sluiten als de grote parkeerplaats bij het restaurant vol zou zijn. Daarbij worden ook drie verkeersregelaars en coronahandhavers van de gemeente ingezet. De toiletten bij de recreatieplassen zijn gesloten.

Meer dan dertig foutparkeerders bekeurd

Agenten hebben binnen een paar uur tijd aan de Houtvester Jansenweg in Gasselte meer dan dertig foutparkeerders op de bon geslingerd. Een boete bedraagt 90 euro:

Hoe ging het er aan toe bij andere recreatieplassen in Drenthe?

Bij de Kleine Rietplas in Emmen hielden bezoekers zich niet aan de anderhalvemeterregel en kregen daarvoor een bekeuring:

Alhoewel de drukte bij de Baggelhuizerplas in Assen pas na het middag op gang kwam, waarschuwde de gemeente Assen in de loop van middag om niet meer naar de recreatieplas te komen:

Bij zwemplas Loomeer in Schoonloo viel de drukte mee:

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu