Politie: Mogelijke link drugslab Wildervank en gevonden drugsvaten Annen en Zuidlaarderveen. Brabander opgepakt in lab

Foto: Dennie Gaasendam

De vaten met chemische drugsafval die dinsdag werden gevonden in Annen en Zuidlaarderveen komen mogelijk uit het drugslab dat woensdagavond werd opgerold in Wildervank.

Dat maakt de politie Oost-Nederland bekend. ,,We onderzoeken of er een mogelijke link is met de vaten die zijn gevonden in Annen en Zuidlaarderveen.” De twee plekken zijn beide ongeveer een kwartier rijden van de loods in Wildervank. Die loods staat op naam van een man die in Overschild staat ingeschreven. Maar deze 72-jarige man uit Overschild woont bij navraag niet meer op dat adres.

Gestolen auto

De politie kwam het drugslab in Wildervank op het spoor na een melding over een gestolen auto. Toen agenten een kijkje namen bij het pand aan de Meihuizenweg in Wildervank kregen zij het vermoeden dat er een drugslaboratorium in het bedrijfspand zat. Een arrestatieteam viel daarop het pand binnen en troffen naast een drugslab een man aan die zwaargewond op de grond lag.

Mogelijk is hij in contact gekomen met een van de chemische stoffen die werden gebruikt om de drugs te fabriceren. De politie laat weten dat nog onduidelijk is welke stoffen in het pand zaten.

De man had forse brandwonden en is na behandeling snel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Het arrestatieteam pakte ook nog een 45-jarige man uit het Brabantse Sint Hubert op die in het laboratorium aanwezig was.

Vrachtwagen vol drugs

Donderdag is de politie al de hele dag bezig, samen met specialisten van de brandweer, om het lab te ontmantelen. Dat de politie Oost-Nederland zich bezighoudt met deze zaak - in plaats van Noord-Nederland - komt door de opgepakte Brabantse verdachte. De man uit Sint Hubert komt namelijk ook voor in een ander onderzoek.

Dat draait om een vrachtwagen die op 12 mei in Zwolle werd onderzocht door de politie. De vrachtwagen bleek boordevol grondstoffen te zitten om er drugs van te kunnen maken. Daarbij werden toen vier verdachten (een vrouw van 41 en drie mannen van 52, 53 en 56 jaar uit Zwolle) aangehouden. De 45-jarige man uit Sint Hubert wordt in dit onderzoek gezien als een verdachte, maar kwam pas in Wildervank in het vizier van de recherche.

Dat de politie nog niet kan vertellen wat de leeftijd en woonplaats van de gewonde man is die in het pand in Wildervank werd gevonden heeft te maken met de ernst van zijn verwondingen.

Nieuws

Meest gelezen

menu