Politie achtervolgt scooterrijders in Coevorden

FOTO ARCHIEF DVHN / ANP ANP

De politie zette zondagmiddag de achtervolging in op drie scooterrijders in Coevorden. Eén van hen werd in de kraag gevat.

De scooterrijders reden op de N34, een weg die niet scooters mag worden gebruikt en werden toevallig opgemerkt door een agent die vrij was. Hij meldde dit aan collega's die de scooterrijders even later een stopteken gaven. In plaats van te stoppen gingen ze er echter vandoor. De politie zette de achtervolging in.

Twee scooterrijders wisten te ontkomen. Een 17-jarige jongen uit Emmen werd wel gepakt toen hij een doodlopende straat inreed.

De verkeersovertreders reden onder meer met hoge snelheid over het EDS-plein, tussen winkelend publiek door. Daarbij kwam waarschijnlijk een mannelijke bestuurder van een scootmobiel, die verder niet bij de achtervolging was betrokken, ten val. De politie laat op Facebook weten graag met deze man in contact te komen.

Na de achtervolging is een Burgernetmelding ingezet. Het is niet bekend waarom de scooterrijders, die zonder nummerbord en mogelijk ook zonder helm rondreden, worden gezocht door de politie.

Nieuws

Meest gelezen

menu