Politie deelt beelden mishandeling van twee jongens (14 en 15) uit Assen en dreigt met tv-programma Opsporing Verzocht

De politie roept verdachten op zich voor 6 juni te melden, anders worden de beelden vertoond in Opsporing Verzocht.

De politie roept verdachten op zich voor 6 juni te melden, anders worden de beelden vertoond in Opsporing Verzocht. Foto: politie.

Twee jongens van 14 en 15 jaar werden op zaterdag 6 mei ’s nachts op de Oostermoer in Assen vanuit het niets mishandeld door een groep jongeren. De politie heeft de mishandeling op beeld en roept verdachten op zich voor 6 juni te melden, anders worden de beelden vertoond in Opsporing Verzocht.

De twee slachtoffers van de mishandeling, een jongen van 14 en een jongen van 15 uit Assen, fietsen in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 mei rond 01:30 uur naar huis vanaf het Bevrijdingsfestival aan de Baggelhuizerplas, meldt de politie.

‘Onderweg komen ze aan de Oostermoer een groep jongeren tegen die hen vanuit het niets aanvalt. Beide jongens worden geslagen en geschopt en raken hierbij gewond’. De politie is op zoek naar de verdachten en getuigen.

Krukken

De politie heeft beelden van de mishandeling ontvangen. Daarop is te zien dat de groep uit elf personen bestaat, waaronder enkele meisjes of vrouwen. ‘Opvallend is dat een van de personen in de groep op krukken loopt. Verder weten we dat een van de personen een fel rood-oranje kleurige jas draagt.’

Beelden in Opsporing Verzocht

De politie publiceert eerst een stilstaand beeld uit deze video waarop de gehele groep te zien is. ‘Als er 6 juni nog geen informatie bij het onderzoeksteam binnen is waar zij mee verder kunnen, zullen we de beelden van de mishandeling tonen op social media en in Opsporing Verzocht.’