Politie gaat uit van brandstichting bij kiosk zwemplas De Kibbelkoele in Noord-Sleen

De door brand verwoeste kiosk bij zwemplas De Kibbelkoele in Noord-Sleen. De politie gaat uit van brandstichting en hoopt op tips. Foto: DvhN

De brand die op nieuwjaarsdag de kiosk bij zwemplas De Kibbelkoele in Noord-Sleen deels in de as legde is aangestoken. Daar gaat de politie althans van uit.

De brand brak ‘s avonds uit en kiosk Het Smulmomentje liep grote schade op. Het pandje, dat net als De Kibbelkoele in de bossen ligt, is eigendom van Staatsbosbeheer en werd gepacht door een stel uit Veenoord. Het duo verkocht er ijs, snacks en drinken en zorgde ervoor dat de vuilnisbakken rondom de zwemplas werden geleegd. Het pandje was voorzien van meerdere openbare toiletten.

Volgens een woordvoerder van de politie wijst alles op brandstichting. Om de zaak op te kunnen lossen, hoopt de politie op tips. ,,Er hingen daar geen bewakingscamera’s.’’ De boswachter liet na de brand weten ervan uit te gaan dat het gehavende gebouwtje gesloopt moet gaan worden. Of er daarna een nieuwe kiosk komt, is nog onduidelijk.


Nieuws

Meest gelezen

menu