Politie: geen sporen van brandstichting bij autosloperij Hoogeveen

De brandweer had de nodige problemen met het zoeken baar bluswater. Foto: Gerrit Boer

Onderzoek van de politie naar de brand in Hoogeveen waarbij zaterdagmorgen 200 sloopauto’s in vlammen opgingen, hebben geen sporen van brandstichting opgeleverd.

,,Er zijn uit het onderzoek geen aanwijzingen naar voren gekomen die duiden op brandstichting. En dus komt er geen vervolgonderzoek’’, laat een woordvoerster van de politie weten. Op de vraag wat dan wel de oorzaak van de grote brand is geweest, kan zij geen antwoord geven.

Bedrijf was gesloten en het had geregend

Een brand ontstaat nooit ‘zomaar’, is een gevleugelde uitspraak bij de brandweer. Robert de Boer, eigenaar van het getroffen bedrijf DM Demontage aan de Siemensstraat in Hoogeveen, speculeerde ook openlijk over brandstichting. Het terrein was vanwege de vakantie als twee weken op slot en het had nog even geregend. ,,Misschien kinderen die met een aansteker speelden’’, suggereerde hij. Maar volgens de politie zijn daar geen aanwijzingen voor.

De brand zorgde voor enorme rookwolken en neerdalende roetdeeltjes in de omgeving. Mensen werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Volgens De Boer had de schade aan zijn sloopauto’s een stuk minder kunnen zijn, als de brandweer snel over voldoende bluswater had kunnen beschikken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu