Politie houdt 36-jarige man uit Leiden aan voor schietpartij in Hoogersmilde. Veteranen Search Team kamt terrein uit

Camping De Horrebieter.

De politie heeft woensdag een 36-jarige man uit Leiden opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van een 32-jarige man uit Hoogersmilde. Die werd maandagavond beschoten op recreatiepark De Horrebieter in Hoogersmilde.

De 36-jarige verdachte is aangehouden in Leeuwarden, meldt Robert-Jan Valkema van de politie Noord-Nederland. Hij kan niet zeggen of er nog meer mensen in het vizier van de politie zijn.

Over de achtergrond van de schietpartij en de relatie tussen de verdachte uit Leiden en het slachtoffer wil de politie nog niks zeggen. ,,We zijn nog volop bezig met het onderzoek.”

Maandagavond werd rond half acht de 32-jarige man in zijn zwarte BMW 1-Serie onder vuur genomen op het recreatiepark aan de Jannes Brugginkweg in Hoogersmilde. De dader(s) sloegen op de vlucht. Het slachtoffer woonde sinds enkele maanden op het park met een vrouw en een kind.

Veteranen Search Team

Hoe de politie de verdachte op het spoor is gekomen kan vanwege het onderzoek nog niet worden gemeld. Ook over de achtergrond van het schietincident zijn nog geen antwoorden te geven, meldt de politie. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Sinds maandag wordt er sporenonderzoek gedaan op De Horrebieter. Sinds woensdag is het Veteranen Search Team op zoek naar sporen die van belang kunnen zijn, meldt Valkema. Stichting Veteranen Search Team ondersteunt, door politie gecoördineerde, zoekacties naar vermiste personen. Maar wordt dus ook ingezet voor het zoeken naar sporen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu