38-jarige man bijt politieagent na auto-achtervolging door Assen

Foto: ANP

Een 38-jarige man uit Assen is dinsdagnacht aangehouden na een auto-achtervolging in Assen. Tijdens de arrestatie verwondde de verdachte een agent door hem te bijten en een vinger in zijn oog te steken.

De politie kwamen de man op het spoor, nadat agenten een auto met hoge snelheid op de A.G.H. Fokkerstraat zagen rijden. De automobilist werd een stopteken en hij leek hier in de eerste instantie gehoor aan te geven.

Toen agenten de man aanspraken gaf hij gas en reed weg. De verdachte reed met hoge snelheid door Assen, over fietspaden, groenstroken en tegen het verkeer in. Tijdens zijn vluchtpoging reed de man ook meerdere keren door rood licht.

Politieagent in hand gebeten

De verdachte parkeerde zijn auto langs het kanaal bij de Europaweg en probeerde te voet te vluchten. Een politieman wist hem daar aan te houden. De man verzette zich hevig en beet de politieman in zijn hand. Uiteindelijk lukte het om de verdachte onder controle te krijgen en naar het politiebureau te brengen. De agent is aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis.

De verdachte is opgesloten en wordt onder andere verdacht van rijden onder invloed van alcohol en drugs. Ook zijn rijbewijs is afgenomen. De auto waar de verdachte in reed was niet APK-gekeurd en onverzekerd. Het voertuig is in beslag genomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu