Politie houdt negen verdachten aan: 35 misdrijven opgelost

Foto: Archief DvhN

De politie heeft met het aanhouden van negen verdachten in de leeftijd van 22 tot 38 jaar, 35 misdrijven opgelost.

De politie heeft met het aanhouden van negen verdachten in de leeftijd van 22 tot 38 jaar, 35 misdrijven opgelost.

Acht verdachten wonen in Hoogeveen, één komt uit de gemeente Hardenberg. Ze worden verdacht van bedrijfsinbraken, autodiefstallen, woninginbraken, het stelen van waardevolle spullen en brandstichting bij het politiebureau in Hoogeveen. De meeste van deze misdrijven werden gepleegd in augustus, september en oktober vorig jaar.

Hoofdverdachte
De politie kwam de verdachten op het spoor na een inbraak bij een autobedrijf aan de Schutstraat in Hoogeveen in september. Hierbij werden vier auto’s, kluizen en gereedschap gestolen. Met de auto’s werd zonder betalen getankt bij meerdere tankstations. Op de camerabeelden van een van de tankstations herkenden agenten de hoofdverdachte. Door onderzoek kwamen er meer verdachten in beeld. De politie doorzocht hun woningen en vond daarbij gestolen spullen.

Voor de rechter
In totaal werden elf mensen gehoord, negen van hen werden aangehouden. Momenteel zit alleen de hoofdverdachte nog vast. De verdachten moeten eind deze maand voor de rechter verschijnen. Een deel van de gestolen spullen is aan de eigenaren teruggegeven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu