Politie kan grote aantal mobiele bellers op 'dodenweg' N36 (opnieuw) niet bijhouden. Een bestuurder stak nog snel even een middelvinger op

Bellen of appen achter het stuur is niet toegestaan. Toch lappen automobilisten die regels aan hun laars. Zoals op de N36 tussen Ommen en Hardenberg.

Bellen of appen achter het stuur is niet toegestaan. Toch lappen automobilisten die regels aan hun laars. Zoals op de N36 tussen Ommen en Hardenberg. Foto: ANP

De politie had het dinsdagmiddag tijdens een controle op niet handsfree bellen op de N36 zo druk, dat het niet lukte om alle overtreders staande te houden. In totaal kregen veertig bestuurders een bekeuring. De politie is geschokt, met name omdat op de weg tussen Ommen, Hardenberg en Twente veel dodelijke ongevallen plaatsvinden. ,,Schrikbarend.”

De controle werd ditmaal uitgevoerd op het weggedeelte van de N36 tussen Ommen en Hardenberg. Het nieuwe stuk weliswaar, maar ook daar ging het de laatste jaren meerdere malen mis. De politie hield dinsdagmiddag ruim vijftig bestuurders staande en daarvan kregen er veertig een boete voor het vasthouden van een telefoon. ,,Schrikbarend”, stelt de politie in een reactie. ,,We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Houd je aandacht bij de weg en gebruik je telefoon niet.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's