Politie kan grote aantal mobiele bellers op 'dodenweg' N36 (opnieuw) niet bijhouden. Een bestuurder stak nog snel even een middelvinger op

Bellen of appen achter het stuur is niet toegestaan. Toch lappen automobilisten die regels aan hun laars. Zoals op de N36 tussen Ommen en Hardenberg. Foto: ANP

De politie had het dinsdagmiddag tijdens een controle op niet handsfree bellen op de N36 zo druk, dat het niet lukte om alle overtreders staande te houden. In totaal kregen veertig bestuurders een bekeuring. De politie is geschokt, met name omdat op de weg tussen Ommen, Hardenberg en Twente veel dodelijke ongevallen plaatsvinden. ,,Schrikbarend.”

De controle werd ditmaal uitgevoerd op het weggedeelte van de N36 tussen Ommen en Hardenberg. Het nieuwe stuk weliswaar, maar ook daar ging het de laatste jaren meerdere malen mis. De politie hield dinsdagmiddag ruim vijftig bestuurders staande en daarvan kregen er veertig een boete voor het vasthouden van een telefoon. ,,Schrikbarend”, stelt de politie in een reactie. ,,We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Houd je aandacht bij de weg en gebruik je telefoon niet.”

Naar eigen zeggen had de politie echter nog veel meer bonnen kunnen uitschrijven, maar in sommige gevallen lukte het simpelweg niet om auto's te laten stoppen en proces-verbaal op te maken. Datzelfde overkwam de politie een maand geleden toen het 26 mobiele bellers en appers voorbij zag komen. In verband met de capaciteit konden slechts zes bekeuringen worden uitgeschreven.

Middelvinger

Een van de bestuurders stak nog snel even een middelvinger op naar de agenten voor hij zijn weg vervolgde. En dat terwijl de weg zo gevaarlijk is. In de periode 2014 tot en met 2018 registreerde de politie 423 ongevallen op de N36, waarvan acht met dodelijke afloop. Na de laatste verbetering in september 2018 vonden er toch nog vier dodelijke ongelukken plaats.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu