Politie komt met meer info over hete nacht in Hoogeveen: Zes autobranden en drie pogingen daartoe

Een van de auto's brandde uit in de Lomanlaan. Foto: De Vries Media

De politie doet grootschalig onderzoek naar de autobranden die hebben plaatsgevonden tussen maandagavond en dinsdagochtend. In een persbericht schrijft de politie dat er in totaal zes branden zijn gesticht bij auto’s en daartoe ook nog drie keer een poging is gedaan.

De eerste melding van autobrand kwam rond 20.00 uur, vanuit de Lomanlaan. Daarna volgden de brandmeldingen elkaar in rap tempo op. In totaal is er volgens de politie zesmaal sprake geweest van autobrand en drie keer een poging daartoe. Naast de Lomanlaan waren er twee autobranden aan de Zuidwoldigerweg, eentje aan de van Echtenstraat, de Vos van Steenwijklaan en de Bilderdijklaan.

De pogingen tot brandstichting vonden plaats aan de Piet Soerstraat, de Leeuweriklaan en de Schutstraat.

Camerabeelden

Zij gaat uit van brandstichting, maar de forensische opsporing doet uitgebreid sporenonderzoek om dit ook met zekerheid te kunnen zeggen. Ook roept de politie mensen op om met camerabeelden te komen die iets met de autobranden te maken kunnen hebben. Dagblad van het Noorden vond een ondernemer met camerabeelden waarop te zien is hoe een onherkenbare man probeert zijn werkbus in brand te steken. Bekijk de beelden hier.

De politie kan ook niet met zekerheid zeggen over de vermoedelijke daders. Onderzoek moet uitwijzen of en wat het verband is tussen alle autobranden.

IJsbaanhokje geen brandstichting, zegt politie

Ook het clubhuis van ijsbaanvereniging VIOS aan de Kerkhoflaan in Hollandscheveld ging in rook op. Hier gaat de politie niet uit van brandstichting, omdat hier vooralsnog geen concrete aanwijzingen voor zijn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu