Politie krijgt twintig nieuwe tips over zedenverdachte Roden. Sms-bom levert ook namen van mogelijke verdachte op

Specialisten hebben de beelden van de verdachte van de zedenzaak in Roden bewerkt. Foto: politie

De politie ontving na de sms-bom die vrijdag naar 2300 mensen is verstuurd twintig nieuwe tips over de zedenzaak in Roden.

Dat bevestigt Paul Heidanus van de politie. ,,We hebben namen doorgekregen, maar ook informatie over het shirt dat de man droeg en over de fiets. Al deze tips zullen wij nu gaan onderzoeken. Datzelfde geldt voor de andere tips die al eerder waren doorgegeven.”

De politie had al 120 tips ontvangen over de zedenzaak in Roden, maar die zijn nog niet allemaal nagetrokken, zegt Heidanus. Op 15 juni werd in een steegje tussen de Aukemastraat en het Nijlandspark in Roden een 5-jarig meisje seksueel misbruikt door een onbekende witte man op een fiets. De man vergreep zich rond 16.30 uur aan het meisje. Er was ook een leeftijdsgenootje van het slachtoffer bij.

Beelden bewerkt

Vrijdag kregen 2300 mensen een sms. De mobiele telefoons van deze mensen was op die dag aangestraald op de telefoonmasten in de omgeving van de Aukemastraat vlak voordat het misbruik plaatsvond. Het Openbaar Ministerie gaf toestemming voor dit uitzonderlijke opsporingsmiddel. De verdachte droeg een lichtblauw shirt met een witte opdruk op de achterkant.

Een week na het gruwelijke zedenincident verspreidde de politie camerabeelden van de verdachte die rond 16.30 uur de smalle steeg in fietste. Die beelden werden vrijdag opnieuw vrijgegeven. Ze zijn bewerkt door specialisten van de politie zodat de man ‘beter zichtbaar zou zijn voor het publiek’.

Nieuws

Meest gelezen

menu