Politie naarstig op zoek naar tips over vuurwerkincident Assen

Foto: Archief/DVHN

De politie roept getuigen van het vuurwerkincident in de parkeergarage aan de Schoolstraat in Assen zich te melden. Dinsdag werd daar een politieagent bekogeld met zwaar vuurwerk.

Het incident deed zich rond 16.30 uur voor in de parkeergarage onder winkelcentrum Kloosterveste. De parkeergarage is een pleisterplaats voor jongeren en dit geeft meer dan eens overlast. De agent die werd bekogeld liep letsel op, maar de politie kan niet meedelen hoe het met hem gaat.

Nog altijd op zoek

De politie twitterde op zoek te zijn naar een blanke jongen van ongeveer 1.80 meter lang, met kort blond stekelig haar. Hij droeg dinsdagmiddag een rode trui met capuchon en ontvluchtte waarschijnlijk op de fiets.

„Naar deze persoon zijn wij nog altijd op zoek”, zegt een woordvoerder van de politie. „Er hebben zich al enkele getuigen bij ons gemeld en met hen zijn we in gesprek. Over de dader zelf hebben we nog niet meer concrete informatie binnengekregen. Daarom vragen we iedereen die in de omgeving van de parkeergarage iemand heeft zien lopen met een rode hoodie, zich te melden.”

Camerabeelden

Wat voor vuurwerk er precies naar de agent gegooid is, is nog niet duidelijk. In en rond de parkeergarage hangen camera’s en de politie is druk bezig met het analyseren van de beelden. „Mensen uit de buurt met eigen beveiligingscamera’s willen we ook oproepen om beelden met ons te delen. Hopelijk leveren die extra informatie op over de betrokkenen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu