Politie over verkeersdrama N34: 'Onderzoek is afgerond en OM doet geen strafrechtelijk onderzoek'

De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie Noord-Nederland heeft het onderzoek naar het verkeersdrama op de N34 bij Borger afgerond. Een van de bestuurders is met hogere snelheid op een voorligger geknald.

De chaos op de N34 bij Borger.

De chaos op de N34 bij Borger. Foto: Noordernieuws

Dat maakte de politie dinsdagmiddag bekend. Bij het ongeval op de weg tussen Gieten en Emmen kwamen vier personen om het leven.

Een 24-jarige man uit Dalen zou de veroorzaker van het ongeval zijn geweest waarbij ook een 69-jarige vrouw en 72-jarige man uit Assen en een 48-jarige man uit Gramsbergen om het leven kwamen. Vijf mensen raakten gewond. Een van hen ligt nog in het ziekenhuis.

Sporenonderzoek en camerabeelden

De VOA onderzoekt namens de politie de oorzaak en toedracht van verkeersongevallen. Er is sporenonderzoek verricht en er zijn camerabeelden geanalyseerd, meldt de politie. De onderzoeksresultaten zijn naar het Openbaar Ministerie (OM) gestuurd. De betrokken officier van justitie heeft op basis daarvan het onderzoek gesloten. Er komt geen strafrechtelijk onderzoek, meldt de politie.

Volgens de politie is, na verhoor van meerdere getuigen, de conclusie te trekken dat een van de betrokkenen met hoge snelheid achterop een voorligger is geknald. Diverse bronnen meldden eerder ook al aan Dagblad van het Noorden dat een van de betrokkenen roekeloos over de N34 had gescheurd en dat dit de oorzaak van het ongeval zou zijn geweest.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu