Politie schiet bij aanhouding spookrijder

Spookrijder op N33 laat zich niet stoppen ANP

De politie heeft zaterdagnacht in Assen een 45-jarige spookrijder uit dezelfde plaats aangehouden. Daarbij is een waarschuwingsschot gelost.

De man werd aangehouden in de Molenstraat in Assen. Dat gebeurde nadat hij eerder aan de verkeerde kant van de weg reed op de N33 tussen Veendam en Gieten en vervolgens ook op de A28. Toen agenten de auto enige tijd later in Assen zagen rijden, zetten zij de achtervolging in.

In de Molenstraat lukte het de spookrijder klem te rijden. Deze weigerde aanvankelijk zijn auto uit te komen. Nadat de politie een waarschuwingsschot loste, lukte het alsnog de man aan te houden.

De agenten vermoedden dat de man onder invloed van alcohol en drugs was, maar konden dit niet controleren omdat hij weigerde mee te werken aan een bloedproef. De verdachte reed daarnaast met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Tijdens de achtervolging raakten diverse politieauto's en een politiefiets beschadigd. Agenten probeerden de verdachte tot stoppen te dwingen door zijn auto aan te tikken, wat schade aan de voorkant van de politieauto's opleverde. De verdachte beschadigde daarnaast een geparkeerde auto.

Nieuws

Meest gelezen

menu