Zwaarbewapende agenten vallen bedrijfspanden en woningen in Emmen binnen en arresteren drie mannen voor handel in harddrugs

Foto: Emmen24 Media

De politie heeft bij invallen in Emmen en Nieuw-Weerdinge een grote hoeveelheid (vermoedelijk) harddrugs gevonden. Drie Emmenaren zijn gearresteerd.

Het gaat om mannen van 28, 32 en 36 jaar oud. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in harddrugs en hennep en van deelname aan een criminele organisatie.

De politie viel dinsdagochtend met een zwaarbewapend arrestatieteam meerdere bedrijfspanden en woningen in de gemeente Emmen binnen. Een daarvan was een loods aan de Phileas Foggstraat. Voor omstanders, de media en de verhuurder bleef het tot het eind van de dag gissen waar de zwaarbewapende invallen om draaiden.

In beslag genomen

Drugs, dus. Die werden volgens de politie gevonden in ‘een bedrijfspand’ in Emmen. Uit onderzoek moet blijken om wat voor soort drugs het gaat en wat de precieze hoeveelheid is.

De 36-jarige man is in dit bedrijfspand opgepakt. De 28-jarige is gearresteerd in een bedrijfspand in Nieuw-Weerdinge en de 32-jarige is in de boeien geslagen in een woning in Emmen. In dit huis zijn gegevensdragers in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op in totaal drie voertuigen.

De politie kwam de mannen op het spoor bij een eerder onderzoek naar de exploitatie van hennepkwekerijen in Duitsland. In februari dit jaar zijn hierbij vier mannen aangehouden voor witwassen, het faciliteren van grootschalige hennepteelt en de productie van en handel in softdrugs in georganiseerd verband. Van dit kwartet zitten er nog drie vast.

Encrochat

Bij dit eerdere onderzoek kwamen ook de namen naar boven van twee van de drie Emmenaren die nu zijn opgepakt (die van 32 en 28 jaar). De politie maakte hierbij gebruik van het gekraakte Encrochat. Via deze dienst konden criminelen lange tijd met elkaar communiceren via versleutelde berichten.

Aan de Phileas Foggstraat waren de agenten nog lang bezig met het doorzoeken van de loods, de een-na-achterste in het gebouw waarin ook Maxistorage zit. Deze naam staat groot op de voorgevel, maar heeft volgens de receptionist niets met het hele gebeuren te maken. ,,Die inval is achterin. Wij zitten alleen in het voorste deel. En wij verhuren ook alleen maar boxen, geen loodsen. Dit is wel heel vervelend. Ik word de hele tijd gebeld, net ook al door RTV Drenthe.’’

Een huurder in hetzelfde gebouw aan de Phileas Foggstraat vertelt dat hij wel eens in de loods is geweest waar de politie een inval heeft gedaan. Volgens hem lag er hout opgeslagen en werden er later twee units in geplaatst, een soort trailers. ,,Misschien voor xtc?’’, zegt hij aan het begin van de middag, toen iedereen nog aan het gissen was. ,,Van iemand anders die er wel eens kwam, hoorde ik dat het er vreemd rook.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu