Politie vindt gedumpte vaten met vermoedelijk drugsafval in Annen en Zuidlaarderveen 'Er hangt een sterk chemische geur'

De politie heeft dinsdagochtend gedumpte vaten en ander materiaal aan De Bulten bij een waterwinningsgebied in Annen aangetroffen. Later op de dag werd enkele kilometers verderop aan De Knijpe bij Zuidlaarderveen nog eens 35 vaten gevonden. Vermoedelijk gaat het om drugsafval.

Een medewerker van drinkwaterbedrijf WMD trof de gedumpte stapel op een klein parkeerterrein in Annen aan. Het afval ligt daar vlakbij een waterwinningsgebied. Behalve vaten liggen er tussen het afval in Annen ook zeker dertig jerrycans, luchtafvoerbuizen en wat glaswol. De omgeving is door de politie met linten afgezet. In Zuidlaarderveen werden bij aan De Knijpe bij een bospad tientallen vaten aangetroffen. Bij deze vaten is een sterk chemische geur te ruiken.

Op beide locaties zijn vaten aangetroffen die gedeeltelijk gevuld waren. De Drentse Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) komt ter plekke om indicatief bodemonderzoek te doen. Hierbij worden monsters van de bodem genomen om te onderzoeken of de grond is vervuild en in welke mate dit is gebeurd. Zowel de RUD uit Tynaarlo en Aa en Hunze voeren dit onderzoek uit, omdat het afval in een grensgebied is gedumpt.

Vaten verplaatst naar depot

Het afval wordt nog niet opgeruimd, omdat de politie samen met experts van de brandweer sporenonderzoek doet. Het afval wordt later vandaag door een afvalwerkingsbedrijf SUEZ onder begeleiding van de politie naar een depot in Veendam verplaatst. Daar vindt verder onderzoek naar de inhoud van de vaten plaats. Een woordvoerder van de politie meldt dat door de kleine afstand tussen de twee de vondsten ‘in samenhang worden onderzocht’.

Getuigen worden opgeroepen om zich bij de politie te melden. De politie waarschuwt mensen om alert te zijn op bestelauto’s of kleine vrachtwagens op een niet voor de hand liggende plaats, zoals het het bos of buitengebied.

De kosten voor het opruimen van het afval in Annen worden waarschijnlijk op WMD verhaald, omdat de dumping op hun terrein plaatsvond.

Nieuws

Meest gelezen

menu