Politie vindt tas met voor 10.000 euro aan gestolen edelstenen in tas in huis drugsverslaafde in Hoogeveen: tien maanden cel opgelegd

Uit de winkel werd voor een fors bedrag aan sieraden gestolen. Foto: Eigen foto.

Een 39-jarige man uit Hoogeveen is veroordeeld voor een inbraak in Kapsalon Pé Jé Krakeel en heling van edelstenen die gestolen zijn bij Kristal van Licht in Hoogeveen. De edelstenen, met een waarde van 10.000 euro, zijn door de politie in een tas in zijn woning gevonden.

De verdachte is volgens de rechtbank in Assen ook schuldig aan heling van krasloten die bij een inbraak in de Kiosk in Hoogeveen waren gestolen en aan de diefstal van een elektrische fiets. De inbraken werden in januari en februari gepleegd. De Hoogevener is verslaafd aan harddrugs.

Lang strafblad

De man heeft een lang strafblad en zat nog in een proeftijd van een eerdere veroordeling. Een voorwaardelijke straf van acht maanden moet hij daarom alsnog uitzitten. Voor de nieuwe feiten is de Hoogevener veroordeeld tot tien maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Hij moet zich verplicht laten behandelen. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu