Politie weert onbevoegden van grasland van Ruinerwold-verdachte Gerrit Jan van D. in Staphorst

Gerrit Jan van D. kocht in 1997 stukken grond in Staphorst Sander Dekker

De politie Oost-Nederland heeft in Staphorst een groot terrein afgezet dat eigendom is van Ruinerwold-verdachte Gerrit Jan van D. Volgens het Openbaar Ministerie Noord-Nederland heeft de lintafzetting niet te maken met een zoektocht, maar liep er ‘allerlei volk’ rond.

Van D., de ‘vader’ van het gezin dat eerder deze week in een afgesloten ruimte van een boerderij in Ruinerwold werd gevonden, kocht in 1997 in een paar stukken grond vlakbij Staphorst, zo blijkt uit het kadaster. Mogelijk wilde hij er destijds een onderkomen bouwen.

,,Er liep allerlei volk rond in dat weiland, terwijl het eigendom is van iemand. Al die mensen waren daar vandaag onrechtmatig en vanuit onze zorgplicht is dat terrein afgezet en niet meer toegankelijk voor onbevoegden’’, zegt een woordvoerder van het OM. ,,Het heeft niets te maken met een zoektocht.’’

Geruchten dat overleden vrouw van Van D. er begraven ligt

Op sociale media gaan geruchten en theorieën rond dat de overleden vrouw van Van D. daar begraven zou liggen, maar ‘op dit moment’ is dat geen onderdeel van het onderzoek in de zaak Ruinerwold.

De Volkskrant publiceerde donderdagavond een verhaal over de grond in Staphorst waar Van D. volgens bronnen jaren geleden werd gezien.

Nieuws

Meest gelezen

menu