Politieagent krijgt klappen van twee mannen (21) en (28) na vechtpartij in Emmen. Burgemeester twittert: 'Blijf met je handen af van onze politie'

Vechtpartij in kroeg aan de Weerdingerstraat in Emmen. Foto: Van Oost Media

Een ruzie in een kroeg aan de Weerdingerstraat in Emmen is vrijdagavond volledig uit de hand gelopen.

Even na half negen brak in het café - gelegen nabij de plek waar vroeger discotheek Skopje zat - na een woordenwisseling een vechtpartij uit. Aanvankelijk zou er sprake zijn van een steekpartij, maar daarvan was volgens politiewoordvoerder Anthony Hogeveen geen sprake. ,,Bij de vechtpartij in het café waren meerdere mensen betrokken. Één van hen heeft mogelijk met een stuk glas geslagen, waardoor anderen bloed hebben gezien. De betreffende persoon heeft zich vervolgens wel bij een dokter gemeld, maar had niets te maken met wat er daarna buiten de kroeg zich heeft afgespeeld.”

Wat gebeurde er vrijdagavond precies in en rondom de kroeg?

Toen agenten ter plaatse kwamen om poolshoogte te nemen, uitte een 21-jarige man uit Nieuw-Weerdinge volgens Hogeveen bedreigingen richting agenten. ,,Daarop werd hij aangehouden, waarna een 28-jarige plaatsgenoot zich ermee ging bemoeien. Hij kwam met zijn bestelbus aanrijden, stapte uit en bemoeide zich met de aanhouding van de 21-jarige man.”

Kneuzingen en een duizelig gevoel

Vervolgens escaleerde de situatie. ,,Beiden mannen deelden meerdere klappen uit aan de agent die de 28-jarige man had aangehouden en raakte daarbij gewond. Met hulp van zijn collega’s konden beide verdachten worden ingerekend.”

De bewuste agent hield kneuzingen en een duizelig gevoel aan de vechtpartij over. Hij deed tegen beide mannen aangifte van mishandeling en meldde zich ziek. ,,De agent is letterlijk en figuurlijk geraakt door wat er is gebeurd”, zegt Hogeveen. ,,Je wil een ruzie sussen en daar wordt dan op deze manier op gereageerd. Dat is ontoelaatbaar.”

De politie onderzoekt wat er zich precies in de kroeg heeft afgespeeld. Beide verdachten zijn verhoord en waren zaterdagochtend weer op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie bepaalt wat de verdachten verder te wachten staat.”

Burgemeester: ‘Blijf met je handen af van onze politie en boa’s’

Burgemeester Eric van Oosterhout heeft zondagavond met afschuw gereageerd op het gedrag van de twee Emmenaren. Dat deed hij op Twitter nadat hij de toegetakelde agent had gesproken. ,,Ook de meest ervaren ‘diender’ is dan even van de kaart. Blijf met je handen af van onze politie en boa’s”, schrijft hij.

Nieuws

Meest gelezen

menu