Poolse Prawicke-Linka wint EK ballonvaren

Ewa Prawicka-Linke uit Polen heeft de Europese titel veroverd bij de Europese Kampioenschappen ballonvaren voor vrouwen. De afgelopen week streden dertig ballonvaarsters uit dertien verschillende landen om de titel in het luchtruim van Orvelte.

Door het slechte weer werd er helaas maar drie keer gevlogen in plaats van negen keer. Even was het spannend of de finalevlucht van vandaag wel door kon gaan vanwege de ochtendmist. Op het laatste moment gaven de weerkundigen toch groen licht, zodat de dames alsnog de lucht in mochten.

Navigatie

Bij de EK ballonvaren gaat het erom wie het beste navigeert. Tijdens de vlucht moeten de piloten verschillende opdrachten uitvoeren. Vandaag moesten de dames een lint zo dicht mogelijk bij een doel in het weiland laten vallen. Dat deden ze op twee verschillende plekken.

De Poolse was gemiddeld het beste met haar twee pogingen en ging er met het goud vandoor. Daive Rakauskaite uit Litouwen eindigde op de tweede plek en de torenhoge favoriete Elisabeth Kindermann uit Oostenrijk won een bronzen plak. Simone Haarhuis was de beste Nederlander en eindigde op de zestiende plek.

Tekst en foto's: Sven Jach

Nieuws

menu