Pop-up museum Collectie Brands in Emmen sluit eerder door maatregelen coronavirus

De locatie van het pop-up museum van Collectie Brands. Foto: DvhN

Het pop-up museum van Museum Collectie Brands aan het Kerkpad in Emmen sluit al op 1 november door de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus.

Museum Collectie Brands meldt dat het museum door de nieuwe maatregelen over minder vrijwilligers beschikt om het museum te runnen. Ook leent het pop-up museum zich er niet goed voor om de nieuwe coronamaatregelen na te leven.

‘Het concept pop-up brengt met zich mee dat mensen spontaan een bezoekje kunnen brengen. In overleg met de gemeente was dat tot op heden nog mogelijk, want van alle bezoekers werden de contactgegevens genoteerd. De aangescherpte coronamaatregelen daarentegen, ontmoedigen spontaan bezoek en reisbewegingen. Ook bevindt het pop-up museum zich in een klein pand, waar binnen de geldende 1,5 meter maar beperkt ruimte is voor bezoekers,’ meldt woordvoerder Marianne Bakker.

Tentoonstelling

Deze week werd nog bekend dat het pop-up museum in Emmen 1000 bezoekers heeft ontvangen. Mensen die de tentoonstelling nog willen bekijken, kunnen dit nog doen op zaterdag 17, 24 en 31 oktober tussen 13:00 en 17:00 uur.

De tentoonstelling in het museum bestaat uitverhalen en kostuums die verband houden met de expositie gericht op 75 jaar vrijheid. Zoals het verhaal van het hotel van Sjouke en Janna Postma aan de Stationsstraat in Emmen, dat tijdens de oorlog uitgroeide tot een bolwerk van Duitsers en NSB’ers.


Nieuws

menu