PostNL en DPD: Bezorging van post en pakketten onmogelijk in delen van het land door gladheid

Foto: Ramon van Flymen

Het is maandagochtend in delen van Nederland niet mogelijk om post of pakketten te bezorgen. Dat melden PostNL en DPD. Volgens de pakketbezorgers zijn grotere wegen in het land begaanbaar, maar lokaal zijn er plekken door de gladheid onbereikbaar.

,,Veiligheid staat voorop en we gaan alleen de weg op als dat veilig kan”, zegt een woordvoerster van PostNL. Bij vertraging van pakketten door extreem weer gaat het bedrijf in gesprek met klanten. Ook past PostNL dan de indicatie van de geplande bezorgtijd aan.

DPD meldt dat het in diverse regio's niet kan uitrijden. Het gaat in ieder geval om de depots in Meppel, Tynaarlo en Joure. In andere depots wordt nog geïnventariseerd of bezorgers de weg op kunnen.

Achterstand

PostNL heeft al een achterstand opgelopen doordat zondag niet alle pakketten konden worden opgehaald bij de kantoren. Daar komt bij dat de pakketbezorger het door de lockdownmaatregelen al drukker heeft dan normaal. PostNL wil de achterstand de komende dagen inhalen. ”We geven prioriteit aan het bezorgen van voedsel en farmaceutische producten”, zegt een woordvoerster over de pakketbezorging. Wat betreft de post hebben rouwkaarten en medische post voorrang.

Nieuws

Meest gelezen

menu