PostNL schrapt zeker 140 Drentse brievenbussen

In de provincie Drenthe verdwijnen begin volgend jaar zeker 140 brievenbussen. Dat is het aantal dat PostNL alleen al in de dorpen gaat verwijderen.

Zes Drentse dorpen moeten het straks helemaal zonder brievenbus stellen. Dat geldt evenzo voor buurtschappen, maar ook de wijken in grotere gemeenten ontkomen niet aan de dunningsoperatie.

Lage brievenbussen ontzien

Omdat er minder post wordt verstuurd, is het volgens PostNL niet meer dan logisch dat ook het aantal brievenbussen afneemt. Het postbedrijf voegt eraan toe dat de exemplaren bij verzorgings- en ziekenhuizen zoveel mogelijk worden ontzien. Ook de verlaagde brievenbussen, die vanuit de rolstoel bereikbaar zijn, worden volgens een woordvoerster gespaard.

Definitief besluit

PostNL heeft diverse belangenorganisaties in Drenthe om advies gevraagd. Die hebben tot 10 november om te reageren. Daarna neemt PostNL een definitief besluit. Daartegen is geen beroep mogelijk. ,,We betrekken niet voor niets de organisaties bij de besluitvorming’’, zegt woordvoerster Hanne Kluck.

De Drentse organisatie voor kleine dorpen BOKD heeft het voorstel voorgelegd aan de verenigingen voor plaatselijk belang. ,,Wij nemen geen standpunt in, dat is aan de dorpen’’, zet Alle Postma van de BOKD.

Nieuws

Meest gelezen

menu