Poster voor inwoners Aa en Hunze waardoor Sint Maartenlopers weten of ze welkom zijn (of niet)

Inwoners van de gemeente Aa en Hunze kunnen volgende week in huis- aan huisblad De Schakel een poster vinden die ze achter het raam of op de deur kunnen plakken. De boodschap is voor jonge Sint Maartenlopers en hun ouders.

Een screenshot van de poster

Een screenshot van de poster

Op de poster staat namelijk aangeven of de kinderen mogen aanbellen om een liedje te zingen voor wat lekkers. Of dat ze beter een deurtje verder moeten lopen met hun lampion.

Richtlijnen

11 november is namelijk weer de dag. Dat kinderen met hun lampion mogen lopen. Alleen door het coronavirus, zo meldt de gemeente Aa en Hunze, zal dat toch even anders gaan dan normaal. Nadat er meerdere scholen, inwoners en ondernemers hadden aangeklopt bij de gemeente heeft die de richtlijnen nogmaals naar buiten gebracht. Niet iedereen ziet het namelijk zitten dat kinderen bij hun voor de deur komen te staan om te zingen. En dan met name met het oog op de anderhalve meter afstand.

Sec komt het er op neer dat bijeenkomsten en optochten niet zijn toegestaan, maar dat kinderen wel in kleine groepjes langs de deuren mogen. Het komt er eigenlijk op neer dat het aan de ouders en kinderen zelf is.

Vreemde tijden

Om in deze vreemde tijden toch een beetje enkele handvatten te bieden verschijnt er dus in De Schakel van volgende week een poster. Die kan overigens ook van de site van Aa en Hunze worden gehaald.

Met de poster, bedacht door leerlingen van het Dr. Nassau College in Gieten, kan worden aangegeven of iemand wel of niet wil meedoen aan Sint Maarten. Ook kan worden aangevinkt dat er wel zal worden open gedaan, maar dat zingen niet mag.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu