Pretpark Drouwenerzand binnenkort weer open met corona-protocol

Foto: Archief DvhN

Het pretpark Drouwenerzand in Drouwen is binnenkort weer toegankelijk voor publiek.

Net als andere pretparken in Nederland is Drouwenerzand de afgelopen weken dicht geweest in verband met de coronacrisis. Om nu weer te openen, moest het een zogenaamd corona-protocol ontwikkelen. ‘Hierbij staan begrippen als veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers centraal’, aldus algemeen directeur van het park Bert van der Linde.

Om verspreiding van het virus te voorkomen, heeft het park meerdere maatregelen getroffen. Zo moeten bezoekers van tevoren reserveren en kunnen zij niet meer aan de kassa bij het pretpark een kaartje kopen. ‘Op die manier weten we hoeveel mensen willen komen en wij toe kunnen laten. We zullen maximaal één derde van het aantal gasten van wat ‘voorheen een drukke dag’ was, toelaten.’

Tijdens het reserveren moeten klanten aangeven dat ze geen griepverschijnselen hebben en is het verplicht om de coronavoorschriften te lezen. Afrekenen is anders niet mogelijk.

Bestellijsten

Daarnaast is er extra afstand gecreëerd op de terrassen, in de wachtrijen voor de attracties en bij de beschikbare toiletten. Bezoekers kunnen ook niet meer zelf hun eten opscheppen, zoals vroeger wel het geval was. ‘Gasten ontvangen nu bij binnenkomst een bestelformulier waarop ze hun snackkeuze moeten aangeven, dit formulier geven ze dan af bij de keuken op het moment dat ze willen gaan eten.’

Gefaseerd open

Op zaterdag 16 mei wordt er eerst een ‘testdag’ gehouden waarbij het park alleen toegankelijk is voor medewerkers en hun gezinsleden. Vervolgens gaat het attractiepark in fases open; het Hemelvaartweekend is het attractiepark op donderdag en vrijdag alleen geopend voor gasten van het bijbehorende vakantiepark. Vanaf die zaterdag en zondag is het vakantiepark gasten ook toegankelijk voor ander publiek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu