Prins Bernhard Cultuurfonds verdeelt in Drenthe bijna 45.000 euro onder 19 projecten (en is opnieuw wat genereuzer in coronatijd)

Foto: Drents JeugdTheater Garage TDI

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft bijna 44.000 euro beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 19 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe.

Zo kan muziektheaterproductie Kerstvoorstelling 2020 van Stichting Garage TDI rekenen op een bijdrage van 5000 euro. Die doet van 17 t/m 24 december diverse wijken in Assen aan. Een coronaproof kerstfamilievoorstelling (vanaf 8 jaar) die als een parade met karren, rijdende objecten, steltlopers, acteurs en muzikanten 1 verhaal vertelt en aan de toeschouwer voorbij trekt.

De muziektheaterproductie Musical Jehanne van Stichting Musicalgroep KicK kreeg een extra bijdrage van 1000 euro als aanvulling op een eerdere toekenning. Het bestuur heeft besloten een extra bijdrage aan het project toe te kennen vanwege de onverwachte aanpassingen die ze in deze tijd op innovatieve wijze hebben georganiseerd.

‘Genereus opgesteld’

,,Het bestuur van de afdeling Drenthe heeft zich bij een aantal projecten genereus opgesteld door wat extra bijdragen toe te kennen, zodat onze kunst en cultuurwereld actief blijft in deze coronatijd”, aldus een woordvoerder van het bestuur. Ook in juli was dat de boodschap van het fonds.

Bekijk via deze link welke projecten een bijdrage krijgen en hoeveel geld zij ontvangen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu