Prinses Alexia voert een live videogesprek met Youtuber Enzo Knol uit Assen (en doet een boekje open over het gezinsleven van de Oranjes)

Prinses Alexia en koningin Máxima tijden het videogesprek met Enzo Knol. Beeld: Livestream Enzo Knol

Prinses Alexia heeft op Koningsdag in een livegesprek met Youtuber Enzo Knol een boekje open gedaan over het gezinsleven van de Oranjes.

De middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is ondanks het drukke werk van haar ouders heel blij met ze, zo zei ze in het online vraaggesprek dat ze samen met haar moeder deed.

De koningin vond dat Alexia die vraag beter kon beantwoorden

Enzo Knol vroeg Máxima hoe het er op het paleis aan toe gaat als er geen camera’s draaien. De koningin vond dat haar dochter Alexia die vraag beter kon beantwoorden. De 14-jarige prinses aarzelde even. ,,Ze gaat dan zeggen: ze is een heel lastige moeder”, grapte Máxima. ,,Die altijd heel streng is, die altijd chagrijnig is. Ze heeft geen energie.” Alexia: ,,Nou, energie is sowieso niet echt een probleem.”

Best wel eh.. heel goede ouders!

,,Ik vind, gezien het werk wat mijn moeder altijd doet, dat ze het heel goed doet’’, begon de 14-jarige prinses.

,,Ze moet heel veel tijd besteden aan haar baan, maar ze is er heel vaak. En zo niet, dan is er altijd wel iets wat we samen kunnen doen. Ik breng nog steeds heel veel tijd met haar door. Wij allemaal. Ik vind mijn ouders best wel eh.. heel goede ouders!’’ Daarop begint Máxima te klappen en roept luidkeels: ,,Bravo! Dit was niet gescript!”

Beetje stress

,,Soms is er natuurlijk wel een beetje stress’’, vervolgde Alexia. ,,Maar ik denk dat alle ouders soms betere dagen hebben en soms slechtere dagen, maar over het algemeen is het heel gezellig hier.’’ Dat kon Máxima beamen: ,,We kunnen heel erg met elkaar lachen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Aanrader van de redactie
menu