ProRail laat vier kilometer spoor bij Emmen in negen dagen tijd vernieuwen: overwegen dicht, treinen vallen uit

Trein op Vechtdallijn Arriva. Foto: Archief DVHN

ProRail laat vanaf komend weekend gedurende negen dagen ruim vier kilometer spoor op de spoorlijn Zwolle - Emmen vervangen. Daarbij zijn overwegen afgesloten en moeten treinreizigers rekening houden met bussen in plaats van treinen.

Naast het spoor en de onderliggende bielzen gaat aannemer Swietelsky Rail ook negen overwegen en acht wissels vernieuwen.

Vanwege de werkzaamheden sluit ProRail van zaterdag 30 mei tot maandag 8 juni enkele overwegen op het traject op bepaalde momenten af. Omleidingen worden aangegeven met gele borden. Een overzicht van de afsluitingen staat hier .

Ballast, spoor en dwarsliggers

Tijdens de werkzaamheden wordt volgens ProRail 10.000 ton spoorgrind verwerkt. Dat gebeurt door een zogenaamde kettinghor die met een gemiddelde snelheid van 100 meter per uur het spoor op tilt en met een grote ketting het spoorgrind onder het spoor vandaan harkt. Ruim 3000 ton aan stenen wordt hergebruikt en komt weer terug in het spoor.

Trein op een trein

Een vernieuwingstrein vervangt bijna volautomatisch het spoor en de bielzen die er onder liggen. De oude dwarsliggers worden verwijderd en de nieuwe exemplaren worden aangevoerd door een treintje die óver de werktrein heen rijdt. Deze werktrein vernieuwt het spoor met gemiddeld 200 meter per uur.

Nieuws

Meest gelezen

menu