Proef met handen wassen in Emmer centrum slaat aan: units blijven staan

Een van de vier handenwas-units in het Emmer centrum. Foto: Emmen Vlinderstad

Bezoekers van het Emmer centrum kunnen hun handen blijven wassen op straat. De ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad en de marktkooplieden hebben hiervoor vier speciale units aangeschaft.

Vorige week stonden deze units al bij wijze van proef op vier plekken in het Emmer centrum. ,,De ervaringen hiermee stemmen ons tevreden. Het winkelend publiek waardeert het initiatief en er wordt ook goed gebruik van gemaakt’’, zegt Laurens Meijer, centrummanager van Emmen Vlinderstad. Met de aanschaf van de units is volgens hem een bedrag gemoeid van zo’n 2800 euro.

Mensen hoeven niets aan te raken om hun handen te wassen

De units zijn gratis te gebruiken tijdens de openingstijden van de winkels en de markt. Ze staan bij de Grote Kerk, de Hema, op het Noorderplein en in het overdekte gedeelte van de Weiert nabij Expert.

Meijer: ,,Daar blijven ze ook staan. Mensen hoeven niets aan te raken om hun handen te wassen. Wil je water, dan moet je gebruik maken van een voetpomp. Zeep krijg je door je handen onder een apparaat te houden. In de units ligt ook papier waarmee je je handen vervolgens af kunt drogen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu