Proef met hervatten bezoek in gevangenissen Veenhuizen

Gevangenen in Veenhuizen, zoals hier in Norgerhaven, mogen vanaf 2 juni weer bezoek ontvangen. Foto DvhN

Gevangenen in Veenhuizen mogen per 2 juni weer bezoek ontvangen. Ze mogen hun familie vanachter plexiglas weer zien en spreken.

In beide gevangenissen in Veenhuizen, Norgerhaven en Esserheem, is een weer bezoek toegestaan. Minister Sander Dekker van Rechtsbeschermring heeft Veenhuizen aangewezen als een van de drie gevangenislocaties voor een proef met het hervatten van de bezoekregeling. Samen met Alphen aan den Rijn en Arnhem.

In de bezoekruimtes zijn schermen van plexiglas geplaatst om besmettingen met het coronavirus te voorkomen.

Sinds 13 maart geen bezoek

Het bezoek was sinds maart 13 maart niet meer toegestaan om besmetting van gedetineerden met het virus tegen te gaan. Nu het aantal besmettingen terugloopt en maatregelen worden versoepeld, wil het gevangeniswezen dinsdag geleidelijk weer starten met bezoek en verlof. Dit gebeurt in kleine stappen en de adviezen van het RIVM blijven gelden.

In het gevangeniswezen in ons land zijn veertien gedetineerden besmet geraakt met corona. Inmiddels zijn ze allemaal vrij van het virus.

Tbs-klinieken en jeugdinstellingen

Ook in tbs-klinieken en jeugdinstelling van Justitie kan op alle locaties gelimiteerd weer bezoek worden ontvangen, ook achter plexiglas. Tbs-gestelden mogen één uur per week één bezoeker ontvangen.

Voor jeugdigen is dit maximaal twee ouders of verzorgers tegelijkertijd, één uur per week.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu