De belabberdste weg van Emmen? 'Geen 150 vrachtwagens vol zand nodig, maar 10 vrachtwagens vol puin'

Verticale scheuren in het asfalt, soms zo breed dat je er een schoen in kunt zetten. Scholtenskanaal Oostzijde in Klazienaveen-Noord heeft terecht een belabberd imago. Met een nieuwe aanpak hoopt de gemeente de problemen voor lange tijd op te lossen.

Het werk in Klazienaveen-Noord wordt even stilgezet, zodat wethouder Rene van der Weide (Wakker Emmen) uitleg kan krijgen van Marcel Eilering, directeur van Fühler uit Barger-Oosterveld.

Het werk in Klazienaveen-Noord wordt even stilgezet, zodat wethouder Rene van der Weide (Wakker Emmen) uitleg kan krijgen van Marcel Eilering, directeur van Fühler uit Barger-Oosterveld. Foto: Boudewijn Benting

De Veenkerk, voetbalclub VEV en Landgoed Scholtenszathe. Daar is het circa tweehonderd inwoners tellende Klazienaveen-Noord het meest bekend om. Maar wie Klazienaveen-Noord zegt, zegt ook Scholtenskanaal Oostzijde. De doorgaande weg die voor de Veenkerk ligt en richting Barger-Compascuum loopt is velen een doorn in het oog. Lange scheuren in het wegdek en veel verzakkingen. De gemeente lapte de weg in het verleden meerdere keren op, maar het geluk was steeds van korte duur. De scheuren en verzakkingen waren er binnen de kortste keren weer.