Professor Pannenkoek slaat z'n vleugels uit. Er is nu een pop-up terras als voorproefje van zijn eigen restaurant in Orvelte

Professor Pannenkoek waagt zich buiten zijn laboratorium in Orvelte en begint samen met Levi Vandenberg een pannenkoekenrestaurant in het bijzondere dorp.

Levi Vandenberg druk met het serveren van de pannenkoeken op het pop-up terras in Orvelte.

Levi Vandenberg druk met het serveren van de pannenkoeken op het pop-up terras in Orvelte. Foto: Boudewijn Benting

Vooruitlopend op de opening van restaurant Professor Pannenkoek eind deze maand in het vroegere horecabedrijf De Schapendrift in Orvelte is zondag een pop-up pannenkoekenterras ingericht op het erf schuin tegenover de schaapskooi. En dat was geen slecht idee, want het publiek laat zich de kleine pannenkoeken smaken.

Met spek of aardbeien en chocopasta

Terwijl binnen druk wordt verbouwd, is het op het terras een komen en gaan van mensen, die deze zonnige zondag een bezoek brengen aan (de markt in) het museale dorp. Ze kunnen kiezen uit twee door de professor samengestelde smaken : spelt-boekweit of spelt-speculaas. Met spek of met aardbeien en chocopasta. De pannenkoeken worden buiten in een kraam gebakken.

Levi Vandenberg is de ondernemer achter het Drentse Schattenpakket . Ook de pannenkoekenmixen van de professor maken deel uit van de pakketten met ‘Drentsigheden’. Zodoende kennen ze elkaar besloten ze samen het avontuur aan te gaan in het voormalige restaurant De Schapendrift. ,,Eind juni gaat het restaurant Professor Pannenkoek open’’, zegt Vandenberg, terwijl hij druk bezig is met het serveren van de lekkernijen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu