Profvoetballer Bas Dost schiet zijn vroegere woonplaats Coevorden te hulp in coronacrisis en doneert

Bas Dost. Eigen foto / PAC Coevorden

Profvoetballer Bas Dost blijkt nog steeds zeer begaan met het wel en wee in zijn vroegere woonplaats Coevorden. Hij heeft aan de stichting ONS Coevorden geld gedoneerd om Coevorden Co-Helpers van Simone Kempees te ondersteunen.

Hoeveel geld Dost precies heeft overgemaakt, wil Kempees niet zeggen, maar volgens haar gaat het om een ,,fors geldbedrag”.

Coevorden Co-Helpers biedt help aan ouderen en andere mensen die zorg nodig hebben, zoals boodschappen doen voor ouderen, oppassen en andere contactloze klusjes. Het initiatief ontstond vorig weekend nadat de maatregelen ten aanzien van het coronavirus in een stroomversnelling waren gekomen.

‘Alles is vrijwillig’

Dost, een goede vriend van Simone, hoorde vanuit zijn huidige woonplaats Frankfurt hoorde Dost eind vorige week van Coevorden Co-Helpers. ,,Hij bood gelijk aan zijn steentje bij te dragen”, zegt Kempees. ,,Wij hebben nog maar beroep gedaan op een klein gedeelte dat hij aan stichting ONS Coevorden heeft gedoneerd, omdat alles vrijwillig verloopt. Denk bijvoorbeeld aan extra goederen voor hulpbehoevenden en materialen die we hebben verzameld voor bepaalde hulpverlening.”

Kempees verzekert dat niets van het geld van Dost aan de strijkstok blijft hangen. ,,Alles gaat naar het goede doel en via ONS Coevorden hebben we het geld zo achter de hand, mochten er projecten worden gestart die bijdragen tijdens deze crisis.”

‘Heel lief’

Simone zegt de donatie van Dost ,,heel lief” te vinden. ,,Bas wil zich altijd graag voor goede doelen en initiatieven inzetten, dus het was ook geen verrassing, eerlijk gezegd.”

Bas Dost (30) speelde van 1994 tot 2001 in de jeugd bij Germanicus Coevorden. Hij verkaste vervolgens naar de jeugdopleiding van FC Emmen, waar hij in de hoofdmacht uiteindelijk tot 23 wedstrijden in de eerste divisie kwam. Aansluitend speelde hij voor Heracles Almelo, sc Heerenveen en maakte in 2012 de overstap naar de Bundesliga naar VfL Wolfsburg. Van 2016 tot 2019 kwam hij uit voor Sporting Lissabon; vorig jaar augustus werd hij ingelijfd door Eintracht Frankfurt.

Stichting ONS Coevorden is opgericht in juni 2018 en bestaat op dit moment uit zestig leden. Doel is het positief stimuleren door financiële ondersteuning van activiteiten en projecten die bijdragen aan het welzijn van een zo groot mogelijke groep inwoners in de stad Coevorden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu