Protest tegen plannen voor wand bij treinstation Emmen-zuid. 'Als je nu glas in een huis zet, kies je toch ook voor dubbel glas?'

Bewoners van de straat Sierduif in Emmen zijn niet te spreken over de wand die de provincie langs het spoor bij het station Emmen-zuid wil laten zetten. Zij vinden die niet geluidwerend genoeg.

Bij de opening van het nieuwe stukje spoor bij station Emmen-zuid in april dit jaar werden paaseitjes aan reizigers uitgedeeld.

Bij de opening van het nieuwe stukje spoor bij station Emmen-zuid in april dit jaar werden paaseitjes aan reizigers uitgedeeld. Foto: Jan Anninga

Emmen verleende eerder dit jaar een vergunning om langs het spoor bij station Emmen-zuid een zogeheten greenwall van 238 meter lengte te mogen plaatsen. Dit is een wand met een rasterwerk waar planten tegenop gaan groeien, bedoeld als afscheiding tussen het spoor en het bewoonde gebied even verderop. Bij het station nabij de wijken Bargeres, Rietlanden en Delftlanden is de afgelopen jaren zo’n 600 meter spoor verdubbeld om meer treinen in te kunnen zetten op het traject tussen Emmen en Zwolle.