Protestlied tegen sluiting kazerne Assen. Dirigenten en muziekleraren verdwijnen uit Drenthe door verplaatsing JWF-kapel

Muzikanten van amateurverenigingen protesteerden maandagavond tegen de sluiting van de kazerne in Assen. Hun dirigenten en docenten van de JWF-kapel dreigen te verdwijnen.

45 musici uit het Noorden spelen Soldaat van Oranje in De Nieuwe Kolk in Assen als protest tegen de sluiting Johan Willem Frisokazerne in Assen en het verdwijnen JWF-kapel. Op de foto vooraan Tjeert Poelman.

45 musici uit het Noorden spelen Soldaat van Oranje in De Nieuwe Kolk in Assen als protest tegen de sluiting Johan Willem Frisokazerne in Assen en het verdwijnen JWF-kapel. Op de foto vooraan Tjeert Poelman. Foto: Rens Hooyenga

De 54 leden van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso zijn militair en mogen niet demonstreren tegen het kabinetsbeleid. Den Haag bepaalt uiteindelijk waar onze militairen worden ingezet. Vandaar dat 45 muzikanten uit Groningen en Drenthe in hun plaats een protest tegen de sluiting van de kazerne in Assen lieten klinken.

Nieuws

menu