Provincie Drenthe: 'Vanaf 2025 vanuit Coevorden met de trein naar Duitsland'

Trein op Vechtdallijn Arriva. Foto: Archief DVHN

Als alles volgens plan verloopt, kunnen reizigers in 2025 vanaf station Coevorden de trein naar Duitsland pakken. De verbinding tussen Coevorden en het Duitse Bad Bentheim is een stap dichterbij nu staatssecretaris Stientje van Veldhoven tien miljoen euro heeft gereserveerd voor de aanleg van het spoor.

Dat maakte de provincie Drenthe vrijdagochtend bekend.

30 kilometer spoor

Om vanaf Coevorden per trein naar Duitsland te reizen moet de bestaande reizigerstreinverbinding Rheine-Bad Bentheim-Neuenhaus worden doorgetrokken naar Coevorden. Hiervoor wordt ongeveer 30 kilometer bestaand goederenspoor omgebouwd tot spoor dat geschikt is voor reizigersvervoer.

Via de Vechtdallijn Emmen-Coevorden-Zwolle kan er straks in Coevorden overgestapt worden op de Duitse trein naar Emlichheim, Nordhorn, Bad Bentheim, Rheine en vice versa.

Investering

De provincie Drenthe investeert in totaal drie miljoen euro. De Duitse samenwerkingspartners beslissen in 2021 over de investeringen. Hierbij gaat het om een bedrag van zo’n 29 miljoen euro. Voor de aanleg van het spoor werkt de provincie Drenthe samen met verschillende Duitse deelstaten en Nederlandse gemeenten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu