Provincie Drenthe draagt 170.000 euro bij aan culturele sector

Het Podium in Hoogeveen. Foto: NDC mediagroep

De provincie Drenthe trekt in totaal 170.000 euro uit voor steun aan de culturele sector. Het geld is bedoeld om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Het geld wordt verdeeld onder veertig culture instellingen in de twaalf Drentse gemeenten. De instellingen die in aanmerkingen komen voor de noodsteun zijn door de gemeentes zelf aangedragen. Een volledig overzicht met de bedragen die elke instelling ontvangt, is op d e website van de provincie Drenthe te lezen.

Het is de niet de eerste keer dat de provincie Drenthe een financiële vergoeding aan de culturele sector verstrekt. In de eerste fase van de coronacrisis kregen meerdere grote instellingen een subsidie, waaronder het Drents Museum. De provincie Drenthe trok destijds een half miljoen euro uit voor het museum in Assen. De zes grotere theaters in Drenthe ontvingen geld van Fonds Podiumkunsten, de provincie en de gemeenten subsidie om de periode na de zomer door te komen.

Steunpakket

In het nieuwe steunpakket voor de culturele sector, dat onlangs door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werd gepresenteerd, ontvangen Nederlandse gemeenten 150 miljoen euro. Voor Drentse gemeenten is vanuit dit steunpakket meer dan 3,2 euro miljoen beschikbaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu