Provincie Drenthe financiert drie initiatieven snel internet

Behalve Glasvezel De Wolden kunnen ook de initiatieven voor snel internet Sterk Midden Drenthe en Noordenveld Zuid-West een lening van de provincie tegemoet zien.

Dit maakte gedeputeerde Henk Jumelet woensdag bekend in het Drents parlement. ,,Dit is een grote stap in onze gezamenlijke ambitie om voor iedereen in Drenthe breedband beschikbaar te stellen. Nu kunnen ruim 7000 huishoudens in de zogeheten witte gebieden aangesloten op snel internet.''

Aan Sterk Midden Drenthe leent de provincie 10 miljoen euro op voorwaarde dat de gemeente midden Drenthe 2,75 miljoen leent.
Noordenveld Zuid-West kan 4 miljoen euro tegemoet zien uit Assen. Ook de gemeente Noordenveld draagt geld bij aan het tweede breedbandinitiatief in deze gemeente.

Witte en grijze gebieden

Eerder leende de provincie al 9 miljoen euro aan Glasvezel De Wolden. In Drenthe zijn momenteel 45 lokale initiatieven voor snel internet. Eind mei verruimde de provincie de financieringsmogelijkheden. De provincie kan en mag ook partner zijn in zogeheten grijze gebieden: daar is al een leverancier van snel internet actief.

Dit in tegenstelling tot de witte gebieden. Daar zijn geen commerciële partijen actief en zijn dit ook niet van plan. In de grijze gebieden gelden wel marktconforme voorwaarden.

Nieuws

menu