Provincie Drenthe opent snelloket coronamaatregelen voor vrijetijdssector

Ondernemers in de vrijetijdssector kunnen vanaf vrijdag 29 mei bij de provincie Drenthe aankloppen voor een subsidie voor het treffen van 1,5 meter- maatregelen in verband met de coronacrisis. De provincie stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor het snelloket.

Via het snelloket kunnen ondernemers maximaal vijftig procent subsidie ontvangen op de gemaakte kosten voor de aanpassingen. De maximale bijdrage van de provincie is 2500 euro.

‘Met het snelloket willen we ondernemers een steuntje in de rug bieden. Ons doel is om zoveel mogelijk ondernemers te helpen, zodat iedereen in Drenthe op een veilige manier gebruik kan maken van toeristische en horecavoorzieningen’, aldus gedeputeerde Henk Brink (VVD).

Online aanvraag

Om aanspraak te maken op de subsidie moeten ondernemers online een aanvraagformulier in vullen en daar een overzicht bijvoegen van de kosten die ze maken of hebben gemaakt. De subsidie geldt ook voor ondernemers die sinds de persconferentie van 6 mei al maatregelen hebben getroffen en kosten hebben gemaakt.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu