Provincie Drenthe wil innovatieve ondernemers steunen met bedrijvenregeling Dutch TechZone 2020

Foto: ANP Foto: "Lex van Lieshout"

De regio Drenthe moet economisch versterkt worden met meer banen en bedrijvigheid. Om meer ondernemers naar Drenthe te krijgen, start de provincie Drenthe daarom samen met de gemeenten Hoogeveen, Coevorden en Emmen de bedrijvenregeling Dutch TechZone 2020.

De regeling is bedoeld voor ondernemers die zich nieuw komen vestigen in de gemeente Hoogeveen, Coevorden of Emmen. Zij kunnen met deze regeling een subsidie aanvragen voor hun investeringsproject. De voorwaarde is wel dat het project een bijdrage levert aan de economische versterking, werkgelegenheid, verduurzaming of innovatie in de regio. ‘Het is een zorgelijke tijd voor ondernemers en dan kan ik me voorstellen dat een steun in de rug heel welkom is. Met deze regeling willen we de maakindustrie in deze regio extra ondersteunen,’ aldus gedeputeerde Henk Brink (VVD)

Ook voor bestaande bedrijven

Ook ondernemers die al in de eerder genoemde gemeentes gevestigd zijn, kunnen een subsidie aanvragen voor de uitvoering van projecten. De projecten moeten wel gericht zijn op uitbreiding, diversificatie of fundamentele wijzigingen van bedrijfsactiviteiten in de drie gemeenten. Voor investeringen kunnen kleine ondernemingen maximaal 30 procent van het investeringsbedrag tot een maximum van €500.000 euro gesubsidieerd krijgen. Middelgrote ondernemingen 20 procent tot maximaal 500.000 euro en grote ondernemingen 10 procent tot maximaal 400.000 euro.

Budget

In totaal is er 4,8 miljoen euro beschikbaar voor de regeling. Hiervan is vier miljoen voor de midden- en kleinbedrijf, en 800.000 voor grote ondernemingen. De provincie meldt dat het budget wordt verdeeld op volgorde van ontvangst van een volledige aanvraag. Aanvragen kan vanaf 20 juli 2020 om 9.00 uur ’s ochtends en is mogelijk tot en met 31 december 2020, mits er nog geld beschikbaar is.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu