Provincie heeft kwart miljoen subsidie over voor Hunebedcity Borger

Sfeerimpressie van Hunebedcity.

Voor het omtoveren van het voormalige gemeentehuis in Borger tot Hunebedcity, waarin een lunchroom en de winkel Lekker Hip worden ondergebracht, heeft Gedeputeerde Staten 250.000 euro over.

Met de opknapbeurt moet door de ogen van de provincie een einde komen aan de verpauperde uitstraling. Die ontstond door de leegstand van het voormalige gemeentehuis en de sloop van de raadzaal.

Speelgrot en escaperoom

In het pand komen een lunchroom en een winkelstraat, waarin het bedrijf Lekker Hip cadeauartikelen en streekproducten gaat verkopen, evenals een speelgrot en een kinder-escaperoom.

Oog voor duurzaamheid

Bij de herinrichting worden meubelen uit het oude gemeentehuis hergebruikt, worden lampen vervangen door led-verlichting en het verbruik van aardgas wordt zoveel mogelijk teruggebracht.

De verbouwing kost om en nabij de 1,5 miljoen euro. Eerder al kreeg initiatiefnemer Wilma Hoedeman 150.000 euro toegekend vanuit de Leader-subsidiepot en een lang rentende lening van 350.000 euro van de provincie, alsmede bedragen uit het landelijke Restauratiefonds en de Monumentenwacht in combinatie met subsidies.

Opening in februari

Als alles volgens plan verloopt opent Hunebedcity in februari de deuren. Hoedeman nam het pand samen met haar dochter Marissa van de gemeente Borger-Odoorn over voor 410.000 euro.

Zeker vijftig mensen met een verstandelijke beperking kunnen in Hunebedcity via dagbesteding aan het werk.

Nieuws

Meest gelezen

menu